Roof is motief voor moord Duits stel

Groningen, 1 aug. De 73-jarige man en 71-jarige vrouw uit Duitsland die op 4 juli dood werden aangetroffen in het Groningse Musselkanaal, blijken de slachtoffers van roofmoord te zijn. De drie verdachten van de moord waren uit op de auto van het echtpaar. De wagen wilden ze in Polen verkopen. Dat maakten politie en justitie gisteren bekend. Het idee voor de roofoverval ontstond volgens de politie pas toen de verdachten de auto in Musselkanaal zagen staan. Kort daarop werden de slachtoffers met palen uit een weiland doodgeslagen. De politie pakte een week na de vondst van de lichamen een 24-jarige man en een 15-jarig meisje uit Musselkanaal op. Een 17-jarige jongen uit Ter Apel werd bij de Duitse plaats Oldenburg gearresteerd. De man en de jongen zijn van Poolse afkomst.