Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met de voorzitter van jeugdzender BNN Laurens Drillich. Hij was acht jaar geleden betrokken bij de oprichting van BNN, maar verliet de omroep om Endemol Mexico op te richten. Drillich wil BNN de komende jaren verbreden en verjongen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Zomeravondconcert. De English Baroque Soloists, Monteverdi Choir en His Majesty’s Sagbutts and Cornetts onder leiding van Sir John Eliot Gardiner spelen werken van Gabrieli, Monteverdi, Rovetta en Cavalli. Radio 4, 20.02-23.00u.

Zomerfestival. Opnamen uit 2005 van concerten in Chicago, Los Angeles en Hyannis van zangeres Carole King met onder andere It’s Too Late en I Feel The Earth Move. In de jaren 60 was ze al verantwoordelijk voor succesvolle songs voor anderen waaronder You Make Me Feel Like A Natural Woman en You’ve Got A Friend. Radio 2, 22.00-23.00u.

Radio 1-Journaal. Leider van D66 Alexander Pechtold vertelt hoe hij in aanraking is gekomen met de politiek en in het bijzonder met D66. Morgen, Radio 1, 8.30-9.00u.