Nee, ze gaan geen schooltjes bouwen

Nee, ze gaan geen schooltjes bouwen Vandaag krijgt Nederland het gezag in Uruzgan. De 1.400 Nederlandse militairen worden omringd door duizenden Talibaan. pagina 4 en 5 Nederlands konvooi in Uruzgan Foto Gerben van Es Konvooi van Kandahar airfield (Kandahar) naar Tarin Kowt (Uruzgan) In het konvooi rijden onder meer mee: Scania WLS (wissel laad systeem), YPR pantservoertuig, Patria pantservoertuig, DAF Tropco. Op 'Kamp Holland' in Tarin Kowt (TK) zijn de opbouwwerkzaamheden in volle gang. De genisten vullen er Hesco's, ter verdediging van het kamp. Enkele dagen later vertrekt het konvooi weer richting Kandahar airfield, na het benodigde materiaal op Kamp Holland te hebben achtergelaten. Op de foto: Soldaat 1 Linda (104 Constructiecompagnie, Wezep) in Tarin Kowt. ES, GERBEN VAN

pagina 4 en 5