Moslimlanden mogen hun grond verdedigen

Als Marokkaan hoorde ik van mijn vader, die vocht tegen de Franse bezetting van Marokko, dat de Fransen tot hun tanden bewapend door Casablanca liepen op zoek naar de `terroristen`. De Fransen gebruikten het woord `terrorist` voor mensen als mijn vader. Nu prijzen de Fransen het verzet van de Marokkanen, zelfs met een monument.

Door oorlogen en kolonisatie onder Sharons leiding gepleegd, is Hezbollah ontstaan: zelfverdediging op eigen Libanese grond. Nu wordt Hezbollah een terroristische organisatie genoemd. Het lijkt erop of moslimlanden hun grond en eigendom niet mogen verdedigen. Doen ze dat wel, zoals Palestijnen en Irakezen, dan zijn het terroristen.

Irak is nu een chaos, veroorzaakt door agressieve westerse leiders. Deze mensen hebben niets geleerd van het onbegrip, de agressie, de haat en de vernietiging van de joden door de nazi`s. Maar wel moeten wij elk jaar met zijn allen het joodse drama met hart en ziel herdenken!

Eén ding is zeker: zolang er mensen blijven roepen `Groot Israël` zonder dat grote Israël te begrenzen, weten de buurlanden niet of zij ook daarbij horen en of zij een bezetting kunnen verwachten. Dus dat mensen zich zorgen maken en zich verdedigen is logisch, dat doet een kip toch ook? Maar om deze zelfverdediging terrorisme te noemen is manipuleren en liegen. Libanon was juist een echt voorbeeld voor de Arabische wereld en dat wist Israël.

Als moslim ben ik apetrots dat geen moslimland een ander land bezet, zoals Amerika en andere westerse landen nu doen. Dienen moslims als proefkonijnen voor al die smerige wapens van Israël en de VS? Doe je proeven in zee. En ga alstublieft niet naast je tank bidden als je granaten op Libanese kinderen afschiet, want zij zijn ook kinderen van Abraham.

    • Mostafa Mouktafi Haarlem