Internet Voorkeur

Rotterdam CS. Het Centraal Station in Rotterdam, waar dagelijks zo’n 100.000 mensen passeren, wordt in fases tot 2025 ingrijpend verbouwd. Aan het eind van dit jaar wordt het resterende deel van het stationsgebouw gesloopt en begin volgend jaar een tijdelijk station in gebruik genomen. Op de website www.rotterdamcentraal.nl kunnen de bouwactiviteiten met webcams vanaf het Groothandelsgebouw en het gebouw van Nationale Nederlander worden gevolgd.

Ook het ondergrondse metrostation van CS zal door de komst van de RandstadRail in 2008, de snelle openbaar vervoerverbinding tussen Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer worden vernieuwd. Ook de aansluiting van de Hogesnelheidslijn (HSL) op het Nederlandse spoorwegnet in 2007 zal de nodige bouwactiviteiten met zich brengen. Natuurlijk zal de reiziger iets van de bouw van het nieuwe station merken maar de NS zal proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Op websites vindt u ook informatie over de kijkdagen en rondleidingen op elke eerste zaterdag van de maand. Die rondleidingen eindigen op het dakterras bij grandcafé Engels of in de boardroom van Westin Rotterdam, waar een mooi uitzicht wordt geboden op de bouwwerkzaamheden.

www.rotterdamcentraal.nlwww.randstadrail.nl