Illegale opname rechtbank Zutphen

ZUTPHEN. De rechtbank in Zutphen heeft gisteren aangifte gedaan bij het openbaar ministerie (OM) omdat bij een rechtszitting illegale geluidsopnames zijn gemaakt van een vertrouwelijk gesprek tussen een rechter en een griffier. Het maken van geluidsopnames bij een rechtszitting is strafbaar, aldus de persrechter van de rechtbank. Het gesprek is te beluisteren op www.ditmoetstoppen.nl. De website is van een Heerenveense zakenvrouw. Ze wil aantonen dat de rechtbank de faillissementsaanvraag van haar bedrijf op een ”corrupte en partijdige” wijze behandelt. Tijdens een schorsing zegt de griffier tegen de rechter dat de advocaat ”een mispunt” is en hij noemt één van de hoofdrolspelers in de faillissementszitting ”een gedrocht”. Het OM onderzoekt de zaak. Niet duidelijk is wie het geluidsfragment heeft opgenomen.