Fernando Alonso is nog niet in paniek

Fernando Alonso zag zijn voorsprong in de F1-strijd slinken van 25 tot 11 punten.

„Maar ik houd altijd beide voeten op de grond. Het WK is nog niet voorbij.”

Fernando Alonso: „Het moet snel beter worden, maar ik ben niet bezorgd.” Foto Reuters Renault's Formula One overall leader Fernando Alonso of Spain looks up to a display before the second free practice session of the German Grand Prix in Hockenheim July 29, 2006. The German Grand Prix will take place on Sunday, July 30. REUTERS/Thomas Bohlen (GERMANY) REUTERS

De Formule 1-fans zijn blij en kijken reikhalzend uit naar het einde van het seizoen. Met zijn derde zege op rij, afgelopen zondag op het circuit van Hockenheim, heeft de 37-jarige Michael Schumacher het wereldkampioenschap weer spannend gemaakt. De veteraan van Ferrari heeft in het algemeen klassement nog maar elf punten minder dan leider Fernando Alonso. Met nog zes van de achttien Grote Prijzen te gaan, is alles nog mogelijk.

Geen wonder dat Alonso, vorig jaar op zijn vierentwintigste de jongste wereldkampioen in de Formule 1 ooit, er gisterochtend een beetje pips uitzag bij zijn bezoek aan de Nederlandse vestiging van zijn persoonlijke sponsor LeasePlan, voor een jaarlijkse representatie-opdracht. De Spanjaard werd in Hockenheim vijfde, een evenaring van zijn slechtste prestatie van het seizoen. Het liefst was hij meteen doorgereisd naar zijn Engelse woonplaats, om zijn Renault te testen in voorbereiding op de Grote Prijs van Hongarije in Boedapest, die volgend weekeinde op het programma staat.

Maar volgens Alonso is er met de wagen zelf niet zoveel aan de hand. „We hadden vooral een bandenprobleem. Er stonden blaasjes op na de wedstrijd, ik kon onmogelijk voluit gaan in Duitsland. Het moet wel snel beter worden,maar ik ben niet bezorgd. Volgend weekeinde rijden we met andere, betere banden.”

Dat Michelin, de bandenleverancier van Renault, er na dit seizoen mee ophoudt, heeft er volgens Alonso niets mee te maken. „Integendeel. Michelin wil graag afscheid nemen met een wereldtitel. Dus kunnen ze nog één keer alles geven.”

Alonso maakt zich mede daarom nog geen zorgen. „Ik ben relaxed. Toen ik na de GP in Canada plots 25 punten meer had dan Michael Schumacher, zei iedereen dat het kampioenschap voorbij was. Ik hield toen als enige beide voeten op de grond. Nu is het verschil nog maar elf punten en is iedereen heel negatief. Maar ik houd weer beide voeten op de grond. Het is spannend, ja. Ik won zes races, Michael vijf. Het is allemaal redelijk in balans.”

De Spanjaard rijdt volgend jaar voor het team van McLaren-Mercedes. Wie hij aan zijn zijde krijgt, weet Alonso nog niet. Volgens het geruchtencircuit maakt de Fin Kimi Raikkonen de omgekeerde beweging naar Renault en zou Alonso gekoppeld worden aan zijn landgenoot Pedro de la Rosa. „Dat zou fijn zijn, maar er zijn meerder kandidaten. Ik laat het graag aan het management over”, maakt hij er zich lachend vanaf.

Ook over de Nederlander Christijan Albers heeft Alonso niet echt een uitgesproken mening. „Maar als je na een debuutjaar bij een klein team toch kan overstappen naar een iets groter team, heb je het goed gedaan. Ik werd tijdens mijn debuut, net als Albers bij Minardi, ook twee keer per race gedubbeld.”

Uitgesprokener is de Real Madrid-fan over de nieuwe aanwinst van zijn club, ook een Nederlander. Wat hij vindt van Ruud van Nistelrooy? „Als Ruud veel gaat scoren, zal ik hem heel aardig vinden. En anders niet.”

Lees alles over Alonso opwww.fernandoalonso.com

    • Dirk Vandenberghe