Een veilige UV-bikini

UVbikini.jpgDe Canadese firma Solestrom heeft een slimme bikini uitgevonden om veiliger te kunnen zonnen. In snikhete zomers als deze kan dat geen kwaad. De SmartSwim UV Fabric Bikini is ’s werelds eerste bikini die de hoeveelheid UV-stralen meet en je waarschuwt als je te lang in de zon ligt te bakken.

De lcd-display geeft in kleine stapjes van 0 tot 20 aan hoeveel straling er gemeten wordt door de UV-detecterende speciale stof.
De bikini - het is eigenlijk een aparte riem die je om de bikinibroek draagt - werkt op twee batterijen en is verkrijgbaar in drie kleuren, waaronder technologisch verantwoord lycra met chroomlook. 140 dollar kost dit glimmende geintje, en dat is al inclusief de internetkorting van 25 procent.
Solestrom heeft nog meer UV-accessoires voor het strand, zoals een kralenkettingje dat als een kameleon van kleur verandert door UV-straling. Of de niet zo modieuze strandtas met ingebouwde zonnepanelen, geschikt om je mp3-speler of telefoon op te laden. Het Hebben-team zou de SwartSwim graag testen, maar er is3 nog geen herenmodel beschikbaar. Blijkbaar hebben mannen volgens Solestrom geen behoefte aan veilig zonnen. Of kijken die liever op NOS Teletekst pagina 708, dan dat ze zich in een zilveren zwembroek hijsen.

    • Marc Hijink