Bezem-Boy George

De straten van de New Yorkse wijken in Chinatown, Little Italy en de Lower East Side zullen er eind volgende week schoner bijliggen, dankzij Boy George. De zanger is veroordeeld tot een taakstraf nadat cocaïne werd aangetroffen in zijn appartement in Manhattan. Boy George hoopte zijn straf te kunnen vervullen met een benefietconcert ten behoeve van de slachtoffers van AIDS, maar in plaats daarvan zal de voormalige voorman van de Culture Club vanaf maandag een week lang en bij een voorspelde tempratuur van de rond de veertig graden Celsius met bezem, stoffer en blik de straten van New York moeten afgaan. Het traject dat hem is toegewezen bestrijkt niet alleen de meest toeristrijke gebieden, maar omvat ook verscheidene vismarkten. De werkdagen beginnen om 7 uur ’s ochtends.

Boy George had aangifte gedaan van een inbraak in zijn appartement, maar de politie vond geen sporen van braak, wel dertien zakjes cocaïne. Boy George, die zijn valse aangifte niet zegt te kunnen verklaren, moet ook een afkickkuur ondergaan in Londen. De zanger nam zijn straf fideel in ontvangst: ,,Ach ik ben altijd al een straatschooier geweest”, bekende hij. (BBC)