Arlene

Prijst u gelukkig, trouwe luisteraar, dat u zo ver na middernacht hebt afgestemd op het onnavolgbare sport-opinieprogramma Meniscus&Co. Voor onze microfoon heeft plaatsgenomen, razendsnel ingevlogen uit Farmersville, Pennsylvania, niemand minder dan Arlene Landis – u weet wel, de moeder van. Welkom mevrouw Landis.

Laat dat ‘mevrouw’ maar weg. De wereld kent me intussen als Arlene, hi, hi.

Mevrouw Arlene, in afwachting van de analyseresultaten van de B-staal moeten de zenuwen u door de keel gieren – net als bij ons, by the way.

Ach, ik had Floyd net nog aan de telefoon, de lieverd. ‘Verwacht geen mirakels, ma. Het komt toch uit dezelfde blaas’, zei hij.

Mirakelen zijn voor de katholieken, en aan een katholiek mirakel komt vaak een mensenhand te pas. Maar u, als mennoniet, u kunt toch niet voorbijgaan aan de mogelijkheid van een rechtstreekse ingreep van de Geest?

U weet verdacht snel door te dringen tot de kern van mijn geloof. Te snel naar mijn zin. Zullen we daar straks op terug komen?

U heeft uw zoon voor de camera reeds onschuldig verklaard. Zijn kracht zou hem door God gegeven zijn? Tot dusver staat God niet op de dopinglijst. Vindt u dat God als verboden middel toegevoegd moet worden aan het anti- dopingreglement?

U bent zeer aanmatigend. Maar vooral: u gaat weer veel te snel. Ja, op basis van mijn geloof heb ik Floyd aan mijn tepel gelegd. Maar ik heb daaraan toegevoegd dat zelfs indien hij zich heeft vergrepen aan wat voor wereldse zelfmedicatie dan ook, ik het hem zal vergeven.

Dus hij heeft een testosteronpleistertje te veel geplakt?

Meneer, moet u eens goed luisteren, als u de kranten goed heeft gelezen heeft elke deskundige zich erover verbaasd dat hij op testosteron is gepakt. Een beetje coureur weet zijn veilige onderhoudsdosis nauwkeurig te bepalen. Floyd is niet dom hè. Waar ziet u hem eigenlijk voor aan!

U lijkt me redelijk ingevoerd in de materie.

De Geest is met me.

Op een persconferentie verklaarde Floyd dat dat testosteron van hem altijd al rare capriolen vertoonde. Hij maakte er gewag van dat één paar bier en twee paar whisky de orde nog meer verstoorden. Pilletjes schildklierhormoon die hij slikt om een insufficiëntie te normaliseren zouden de testosteronbalans nog eens extra ontwricht hebben. En daar bovenop de ontregelende hitte tijdens de fatale dag.

Deze onzin gelooft u toch niet, hè? Floyd is een lieve jongen, maar hij moet niet te veel zwetsen.

U valt Floyd af?

Nee hoor, er zijn zoveel andere, betere dingen dan testosteron waar je niet op gepakt kunt worden.

Is Floyd geflikt, toevallig?

De wegen van de Geest zijn niet te peilen, en het kan me ook niet schelen hoe de Geest zijn werken verricht. Hoe dan ook, Floyd zal met een schorsing van twee jaar aan zijn broek terugkeren in Farmersville. We zullen hem heropvoeden, en binnen drie jaar zal hij de Alternatieve Mennonitische Wielerbond in Europa introduceren. Alles komt goed met het wielrennen, geloof me.

    • Peter Winnen