7 redenen om naar buiten te gaan

1 uit eten met iens

Asian Tower

Nieuwegein Ravenswade 1a Telefoon (030) 287 40 90

Keuken open 12.00-22.30

Chinees / Japans

Gemiddelde prijs 3-gangen à la carte: € 26,00

Categorie: Zakelijke lunch

De chefs van dit Japans-Chinese restaurant zijn goochelaars met mes, pepermolen en vuur. Misschien vinden sommigen de amusementswaarde wat overdreven, bijvoorbeeld als de kok probeert een ei in je mond te werpen of als je na afloop in de draaiende uitkijktoren je dessert op eet. Maar het niveau van de gerechten stijgt uit boven de gemiddelde Chinees.

uitstekend | We zijn hier afgelopen week gaan eten en hebben echt genoten! Het is een heel sfeervol restaurant. Het dessert mochten we op ons gemak boven in het draaiende gedeelte van het restaurant opeten. Een echt toprestaurant waar we zeker nog naar terug gaan. (12-04-2006 A.v.d.S. te Gouda)

redelijk

Het Japans eten is prima, beetje doorsnee. De act van de koks is leuk. Voor een Japans restaurant alleen te weinig exclusief. (11-04-2006 B.M. te Utrecht)

Ook een uitgesproken mening? Eet en recenseer mee op www.nrc.nl/iens

2 LOCATIETHEATER

Fruits de Mer

Almere: Almeerderstrand bij Poort DOK. Aanvang 22.00u. Kassa op locatie open vanaf 21.00u. Informatie/reserveren: www.visavis.nl

Het gezelschap Vis à Vis maakt locatietheater waarin poëtisch en humoristisch commentaar wordt geleverd op de moderne mens. Aan het Almeerderstrand voert het gezelschap een romantisch drama op. Het stuk Fruits de Mer speelt zich af in de tijd van de inpoldering. Behalve wrakhout en brakke grond verrijst een wonderlijk en luguber familiecircus uit het wijkende water. Voorafgaand aan de voorstelling kun je (vanaf 19.00u) dineren bij het strand- en informatiepaviljoen Poort DOK.

3 TENTOONSTELLING

Fashion DNA

Amsterdam: De Nieuwe Kerk, Dam. Van 1 aug t/m 22 okt, 10.00-18.00u. Inl: www.nieuwekerk.nl

Het thema van Fashion DNA is ‘identiteit’. Ons uiterlijk heeft te maken met ijdelheid, zelfprojectie, machtsvertoon, onzekerheid en status. Fashion DNA laat zien dat de zoektocht naar identiteit van alle tijden is. Ook de invloed van stijliconen als Robbie Williams en Madonna komt aan de orde. De verhalen over lichaamsvervorming, sport en erotiek worden verteld in videoclips, advertenties en kleding. Behalve topstukken uit de kostuumcollectie van het Rijksmuseum worden ook ontwerpen getoond van hedendaagse couturiers.

4 OPENLUCHTFILM

Simon (Eddy Terstall, 2004)

Eindhoven: Op het plein voor Plaza Futura. Tijd: 21.30u of als de zon ondergaat. Entree: Gratis. Informatie: www.plazafutura.nl

Simon gaat over de vriendschap tussen een Gooise tandarts en een Amsterdamse vrije jongen die kanker krijgt. De film zal misschien de geschiedenis ingaan als de eerste Nederlandse speelfilm over euthanasie en het homohuwelijk die bovendien een hasjdealer als held heeft. Je kunt er zelfs om huilen tussen het lachen door. Regie: Eddy Terstall. Met: Cees Geel, Marcel Hensema, Nadja Hüpscher, Rifka Lodeizen, Stijn Koomen.

Film over euthanasie en homo’s

5 ALT. COUNTRY

Lambchop

Utrecht: Tivoli, Oudegracht 245. Tijd: 20.15u. Entree: 17 euro. Inl/kaarten: 0900-3001250 & www.tivoli.nl; www.lambchop.net

Vanavond een optreden van het ten minste tienkoppige Lambchop, ook l bekend als ‘Nashville’s most fucked up country band’. Op 14 augustus verschijnt het album Damaged, een titel die vooral slaat op de geestelijke gesteldheid van frontman Kurt Wagner. Op deze aangrijpende cd gaat de toch al niet al te vrolijke Wagner letterlijk en figuurlijk naar binnen en schrijft zijn problemen van zich af.

Wagner, van Lambchop

6 RONDWANDELING

Verborgen Klanken

Noordwijk-Binnen: voor het Gemeentehuis. Aanvang: 19.00u. Kaarten: 10 euro. Aanmelden: 071-3613073 & info.vandermeer@libris.nl. Inl: www.kunstklank.nl

Deze zomer organiseren het Genootschap Oud Noordwijk en de Stichting KunstKlank elke dinsdagavond de kunstzinnig-historische rondwandeling Verborgen Klanken met voorstellingen op geheime, meestal niet voor publiek toegankelijke, locaties. Vanavond zingt mezzosopraan Lotte Bovi ‘Les Nuits d’Été’, van Hector Berlioz. Zij wordt begeleid door Yolanda van Tongeren, pianiste. Na afloop is er een drankje in het oudste café van Noordwijk, Café Thomas.

7 FEESTJE

After Work Party

Rotterdam: Baja Beach Club, Karel Doormanstr. 10-12. Tijd: 17.00-0.00u. Inl/res: 010-2131180 & www.baja.nl

Vanavond is er een ‘After Work Party’ in tropische sfeer in Baja Beach Club. De entree van de club bestaat uit een gigantische strandbal van 3,5 meter doorsnede en de muziek wordt vanuit een speedboot gebracht. Voor 5 euro per persoon kun je onbeperkt genieten van het buffet. Het buffet wordt geopend om 17.30 uur. Reserveren kan via de website. Onder de eerste 50 reserveringen worden 10 buffetten voor 4 personen verloot.