www.nrc.nl

Weblog New York. Als het onweert in New York, vragen Nederlandse vrienden de dag erna of het een beetje te doen was. Als een coyote door Central Park sluipt, doen ze of de stad een natuurpark is geworden. Ik wil maar zeggen: het meest lokale New Yorkse nieuws wordt overal ter wereld serieus genomen, schrijft Freek Staps in zijn weblog New York. Vreemd genoeg is dat deze week anders met de stroomstoring in Queens. Afgelopen maandag viel de stroom uit - negen kabels smolten door - en duizenden inwoners van dit stadsdeel zitten al bijna een week in de hitte. Uiteindelijk bleken er 20.000 New Yorkers last van te hebben. De burgemeester wilde alle hoop over snelle reparaties de kop indrukken: „dit is een bedrijfstak waarvoor het moeilijk garanties geven is”. Vraagje: was dit ook zo gegaan als het om Manhattan ging? www.nrc.nl/newyork
Weblog New York. Als het onweert in New York, vragen Nederlandse vrienden de dag erna of het een beetje te doen was. Als een coyote door Central Park sluipt, doen ze of de stad een natuurpark is geworden. Ik wil maar zeggen: het meest lokale New Yorkse nieuws wordt overal ter wereld serieus genomen, schrijft Freek Staps in zijn weblog New York. Vreemd genoeg is dat deze week anders met de stroomstoring in Queens. Afgelopen maandag viel de stroom uit - negen kabels smolten door - en duizenden inwoners van dit stadsdeel zitten al bijna een week in de hitte. Uiteindelijk bleken er 20.000 New Yorkers last van te hebben. De burgemeester wilde alle hoop over snelle reparaties de kop indrukken: „dit is een bedrijfstak waarvoor het moeilijk garanties geven is”. Vraagje: was dit ook zo gegaan als het om Manhattan ging? www.nrc.nl/newyork

Weblog New York. Als het onweert in New York, vragen Nederlandse vrienden de dag erna of het een beetje te doen was. Als een coyote door Central Park sluipt, doen ze of de stad een natuurpark is geworden. Ik wil maar zeggen: het meest lokale New Yorkse nieuws wordt overal ter wereld serieus genomen, schrijft Freek Staps in zijn weblog New York. Vreemd genoeg is dat deze week anders met de stroomstoring in Queens. Afgelopen maandag viel de stroom uit - negen kabels smolten door - en duizenden inwoners van dit stadsdeel zitten al bijna een week in de hitte. Uiteindelijk bleken er 20.000 New Yorkers last van te hebben. De burgemeester wilde alle hoop over snelle reparaties de kop indrukken: „dit is een bedrijfstak waarvoor het moeilijk garanties geven is”. Vraagje: was dit ook zo gegaan als het om Manhattan ging?

www.nrc.nl/newyork

Weblog Wereld. Toen de Amerikanen en hun coalitie vijf jaar geleden Afghanistan binnenvielen, waarschuwden pessimisten dat ze binnen de kortste keren in dezelfde situatie zouden verkeren als de Sovjet-troepen in de jaren tachtig. ,,Ze kregen ongelijk, maar alleen wat betreft de timing’’, schrijft Robert Kaplan in een opiniestuk in The International Herald Tribune. Bovendien is de betrokkenheid van Pakistan bij de Talibaan groter dan vaak wordt gedacht, aldus Kaplan. Maar president Musharraf al te zeer onder druk zetten is gevaarlijk, want ,,the military and Pakistani society are filled with those who do not see the Taliban as a threat” en Musharraf ,,is among the last of the Westernized, British-style officers in the national army; after him come the men with the beards’’.

www.nrc.nl/wereld