Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Verdachte aanslagen Kashmir opgepakt

Sprinagar. Een militante leider van een Pakistaanse groepering die ervan wordt verdacht ruim twintig aanslagen in de grensregio Kashmir te hebben gepleegd, is opgepakt. Dat heeft de Indiase politie zaterdag bekendgemaakt. Mohammad Rafiq Sheikh, ook bekend onder de naam Mudassar, zou een spilfiguur zijn in de islamitische groepering Lashkar-e-Taïba. Hij wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de dood van elf toeristen in Kashmir bij een aanslag op 11 juli, de dag waarop in de Indiase stad Mumbai (Bombay) een serie aanslagen op treinen plaatsvond. De Indiase politie verdenkt Lashkar-e-Taïba ervan ook deze aanslagen gepleegd te hebben.