Van Nistelrooy op training bij United

Hoewel weinigen verwachten dat hij nog lang voor Manchester United zal spelen, heeft Ruud van Nistelrooy zich vanochtend toch weer gemeld voor de training bij de club.

De Nederlandse aanvaller werd de afgelopen periode nadrukkelijk in verband gebracht met Real Madrid en Bayern München. Beide clubs konden vooralsnog geen overeenstemming bereiken met de Engelsen over het transferbedrag.

De manager van Manchester United, Alex Ferguson, had Van Nistelrooy gesommeerd zich na zijn vakantie bij de Engelse club te melden als hij nog geen nieuwe werkgever zou hebben.

De 30-jarige spits belandde aan het einde van het afgelopen seizoen op de bank bij Manchester United en staat daarom open voor een overgang naar een andere club.

Volgens Ferguson heeft Van Nistelrooy het afgelopen jaar de club drie maal verzocht te mogen vertrekken.

Real Madrid heeft een bod gedaan op Van Nistelrooy, maar dat werd afgewezen door Manchester United.

Inmiddels heeft Bayern München gesprekken gevoerd met Van Nistelrooy, zo liet Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge afgelopen weekeinde weten. Volgens Rummenigge wil Van Nistelrooy graag naar Bayern, maar ligt de bal nu bij Ferguson. Bayern München, waar ook Roy Makaay nog onder contract staat, zou een verhoogd bod op Van Nistelrooy hebben gedaan.

Ruud van Nistelrooy, die 150 doelpunten in 218 wedstrijden voor United maakte sinds hij in 2001 werd overgenomen van PSV, belandde afgelopen seizoen op de bank. Ferguson gaf in de voorhoede steeds vaker de voorkeur aan Wayne Rooney en de Fransman Louis Saha.