Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Arbeidsmarkt

Vakbond: zomerbroek van NS`ers is te dik

Utrecht. De spoorwegvakbond VVMC wil met de directie van de Nederlandse Spoorwegen (NS) overleggen over aanpassing van het zomertenue van machinisten en conducteurs. Bij de bond komen klachten binnen dat de broek van een te dikke stof is gemaakt, liet VVMC-bestuurder Wim Eilert weten. Wat de VVMC betreft, wordt in de NS-kledinglijn ook de korte broek opgenomen, maar de bond maakt daar geen halszaak van. De bond mikt in eerste instantie op een dunnere broek. Eilert zei te beseffen dat aanpassingen niet van de ene op de andere dag kunnen worden gerealiseerd. ”Maar er komen vast meer hete zomers aan.”