Tropisch heet

Tot en met donderdag is het in het binnenland tropisch warm. Woensdag lijkt de warmste dag van de week te worden, daarna proberen enkele regen- en onweersbuien de hitte naar het oosten te verdrijven, iets wat maar moeizaam zal gaan.

Vanavond lossen de stapelwolken op en vannacht is het vrij helder. Er kan gemakkelijk mist en laaghangende bewolking ontstaan, zeker rondom de Waddenzee. De temperatuur zakt terug naar 14 graden in Groningen en Drenthe tot 18 in Zeeland.

Morgenochtend lossen nevel, mist en laaghangende bewolking op en is het een echte zomerdag met temperaturen die op veel plaatsen op een tropische 30 tot 32 graden uitkomen. De zwakke tot matige noordoostenwind zorgt ervoor dat in het noordelijk kustgebied de temperatuur iets achter blijft met 24 tot 27 graden.

Woensdag wordt het nog iets warmer, op veel plaatsen 33 of 34 graden met opnieuw een lichte tempering van de hitte in het noorden van Nederland. Boven Frankrijk zien we buien met onweer op ons afkomen, vooral op donderdag krijgen ook wij hiermee te maken. Er zullen plaatsen zijn waar het erg meevalt met de buien, maar zoals we afgelopen weekeinde ook hebben gezien kan het regionaal tot zware regen komen en ook windstoten zijn mogelijk. Met 30 graden is het erg broeierig.

Vanaf vrijdag nemen de buien af en laat de zon zich opnieuw vaker zien. Met temperaturen van gemiddeld 24 graden op zaterdag is het voor velen waarschijnlijk een stuk aangenamer.