Televisie Overige films

La septième cible (Claude Pinoteau, 1984, Frankrijk). Thriller ruilt spanning gaandeweg in voor sentimentele psychologie. In laatste hoofdrol maakt Lino Ventura jacht op chanteur die het op hem en zijn dochter heeft voorzien. TV5, 18.30-20.15u.

Eraser (Chuck Russell, 1996, VS). Even vlot als voorspelbaar spionagevehikel voor Arnold Schwarzenegger. Hij beschermt Vanesse Williams tegen schurk James Caan. SBS6, 20.30-22.35u.

How To Make an American Guilt (Jocelyn Moorhouse, 1995, VS). Liefst drie Hollywood-monumenten – Jean Simmons, Ellen Burstyn en Anne Bancroft – spelen mee in sentimenteel broddelwerkje van de regisseuse van 'Proof'. Raamvertelling waarin Winona Ryder op het punt staat te trouwen en van zeven vrouwen te horen krijgt wat je in het huwelijk allemaal kan overkomen. Net5, 20.30-22.40u., met reclame.

Marvin’s Room (Jerry Zaks, 1996, VS). Filmdebuut van toneelregisseur Zaks naar theaterstuk van Scott McPherson, over verzoening rondom een sterfbed, moet het vooral hebben van de voorname rolbezetting. Diane Keaton als opofferingsgezinde leukemie-patiënte die haar vader verpleegt, Meryl Streep als haar onafhankelijke zuster, Robert de Niro als verstrooide arts en Leonardo DiCaprio als jeugddelinquent. BBC1, 0.05-1.45u.

Emergency Call (Lewis Gilbert, 1953, GB). Thriller waarin Jack Warner bloeddonors zoekt voor kind met zeldzame bloedgroep. Tot de kandidaten behoort een voortvluchtige moordenaar. Morgen, BBC2, 12.00-13.30u., zw.

Seance on a Wet Afternoon (Bryan Forbes, 1964, GB). Vakkundige psychologische thriller. Verknipte mediamieke Kim Stanley haalt toegeeflijke echtgenoot Richard Attenborough over om een kind te ontvoeren, opdat zij haar gave kan bewijzen. Morgen, BBC2, 14.35-16.30u.