Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Te heet voor officieus NK frikadellen verorberen

Rockanje. Met pijn in het hart hebben ze het uitgesteld, het officieuze NK frikadellen eten dat zaterdag zou plaatsvinden. Johan Tjallinks van de gelijknamige snackcorner in Rockanje en Peter Wolf van café Boelies kregen zoveel afmeldingen, dat ze besloten de wedstrijd naar september te verplaatsen. Tjallinks: ”We hadden 26 deelnemers, maar de een na de ander haakt af omdat het te heet is. En bij 35 graden zie ik geen mensen twintig frikadellen naar binnen werken.'' De twee personen die in september de meeste frikadellen verorberen, mogen meedoen aan het officiële NK.