Schuld Nighttown volgens curator twee miljoen euro

Rotterdam, 24 juli. De totale schuld van het failliete Nighttown bedraagt bijna twee miljoen euro. Dat blijkt uit het verslag van curator D. Martens. Nighttown werd geëxploiteerd door de Fab Five Holding, de horecatak van Nighttown. Voornaamste schuldeiser, voor 563.000 euro, is de stichting Live at Nighttown, die de programmering verzorgt. Town Holding, aandeelhouder van de Fab Five Holding en eigendom van voormalig Nighttown-eigenaar Fons Burger, vordert 317.000 euro. Burger is ook de huisbaas van het pand. Hij heeft de huur inmiddels opgezegd wegens een huurachterstand van 85.000 euro, op een jaarlijkse huurprijs van 269.000 euro. Tot de schuldeisers behoren verder Heineken (388.000 euro), het UWV (104.000 euro) en de fiscus (233.000 euro). Hoe groot de vordering van de aanvrager van het faillissement is, het pensioenfonds Horeca en Catering, vermeldt het verslag niet. Volgens de curator zijn er nog geen concrete plannen voor een doorstart.