Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met Marianne Seine, één van de oprichters van theatergezelschap Vis à Vis, die ook deel uitmaakt van de spelerskern. Zij reist met het gezelschap sinds 1990 de wereld rond met voorstellingen op locatie. Hun nieuwste voorstelling heet Fruits de Mer en wordt gespeeld op het strand. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een gesprek met oud-medewerker voor Oudheidkundig Bodemonderzoek Jo Noordam over kamp Zeist, een benaming die al sedert de Napoleontische tijd wordt gebruikt en onder meer de pyramide van Austerlitz en vliegveld Soesterberg omvat. In het tweede uur directeur van het Nederlands Theater Instituut Kees Vuyk, over zijn boek Het menselijk teveel en begrippen als hoge en lage cultuur. 747AM, 20.02-23.00u.

Radio 1-Journaal. De komende twee weken op werkdagen een serie gesprekken met de lijstrekkers/kopmannen van de verschillende politieke partijen over hoe, wanneer en waardoor zij geïnteresseerd zijn geraakt in de politiek. Morgen een gesprek met PvdA-leider Wouter Bos. Morgen, Radio 1, 8.30-9.00u.