Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Militante leider opgepakt in India

Sprinagar. De militante leider van een Pakistaanse groepering die ervan wordt verdacht ruim twintig aanslagen in Kashmir te hebben gepleegd, is opgepakt. Dat heeft de Indiase politie zaterdag gemeld. Mohammad Rafiq Sheikh, alias Mudassar, zou een sleutelfiguur zijn in de islamitische groepering Lashkar-e-Taïba. Hij wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de dood van elf toeristen in Kashmir bij een aanslag op 11 juli, de dag waarop in de Indiase stad Mumbai (Bombay) een serie aanslagen op treinen plaatsvond. De Indiase politie verdenkt Lashkar-e-Taïba ervan ook deze aanslagen gepleegd te hebben.