Meulendijks verrast hele wereldtop

Badmintonster Judith Meulendijks heeft voor een grote verrassing gezorgd door de complete wereldtop achter zich te laten op de Macau Open.

Tijdens het toernooi versloeg de 28-jarige badmintonster uit Helmond, zelf nummer 31 van de wereld, maar liefst drie speelsters uit de mondiale toptien, onder wie de Chinese Zhang Ning, nummer één van de wereld en olympisch kampioen.

In de finale was Meulendijks gisteren in drie games te sterk voor een lokale favoriet, Yip Pui Yi uit Hongkong: 18-21 21-10 21-11.

Meulendijks markeerde daarmee een opmerkelijke comeback. Twee jaar geleden leek haar carrière over door een zware blessure aan een achillespees.

Nadat Meulendijks kwalificatie voor de Olympische Spelen van Athene had gemist, besloot ze haar geluk te beproeven in Denemarken, in één van de sterkste badmintoncompetitie ter wereld.

Voordat ze daar in actie kon komen, raakte ze geblesseerd, tijdens de Deense Open, waar de achillespees van haar linkervoet volledig afscheurde. Na een half jaar revalideren keerde ze terug in Aarhus.

In september vorig jaar maakte ze haar rentree in het enkelspel. Sindsdien ging het hard vooruit.

„De stap om naar Denemarken te gaan is de beste in mijn loopbaan geweest”, zei Meulendijks gisteren in Macau.

Volgende week speelt ze in Thailand in de Bangkok Open.