Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

Lichtenvoorde in teken van cross-dressing

Lichtenvoorde in teken van cross-dressing Door een onzer redacteuren Lichtenvoorde. Ludieke voertuigen bepalen de sfeer op de tiende editie van het Achterhoekse rock- en motorcrossfestival Zwarte Cross. De plotselinge regenval zaterdag had de crossbaan omgetoverd in een modderpoel. In de ‘artiestenklasse’ namen bijna veertig bekende Nederlanders, onder wie pianist Jan Vayne, presentator Gijs Staverman en actrice Liesbeth Kamerling, deel aan een race op quad-bikes. Met 50.000 bezoekers op de zondag alleen al beleefde het driedaagse boerenfeest dit jaar een nieuw hoogtepunt. De bezoekersaantallen van het Zwarte Cross-festival nemen elk jaar toe. Dit jaar moest de organisatie van het feest daarom uitwijken van crossterrein De Kappenbulten in Halle naar Lichtenvoorde. In de brandende zon vierden feestgangers op festivalterrein De Schans het goede plattelandsleven met grote hoeveelheden bier, optredens van diverse rockbands en spectaculaire kermisattracties. De cross wordt geroemd om de vrolijke carnavaleske sfeer en de humoristische invloed van de organiserende Achterhoekse rockband Jovink & the Voederbietels. Ondanks het grote aantal bezoekers en de enorme hoeveelheden genuttigd bier vinden er nooit noemenswaardige incidenten plaats op het festival. Foto Eric Brinkhorst LICHTENVOORDE-ZWARTE CROSS LICHTENVOORDE - Toeschouwers bij de Zwarte Cross zaterdag in Lichtenvoorde. Dit weekend vindt voor de 10de keer het roemruchte crossevenement plaats in Lichtenvoorde. ©foto eric brinkhorst
Lichtenvoorde in teken van cross-dressing Door een onzer redacteuren Lichtenvoorde. Ludieke voertuigen bepalen de sfeer op de tiende editie van het Achterhoekse rock- en motorcrossfestival Zwarte Cross. De plotselinge regenval zaterdag had de crossbaan omgetoverd in een modderpoel. In de ‘artiestenklasse’ namen bijna veertig bekende Nederlanders, onder wie pianist Jan Vayne, presentator Gijs Staverman en actrice Liesbeth Kamerling, deel aan een race op quad-bikes. Met 50.000 bezoekers op de zondag alleen al beleefde het driedaagse boerenfeest dit jaar een nieuw hoogtepunt. De bezoekersaantallen van het Zwarte Cross-festival nemen elk jaar toe. Dit jaar moest de organisatie van het feest daarom uitwijken van crossterrein De Kappenbulten in Halle naar Lichtenvoorde. In de brandende zon vierden feestgangers op festivalterrein De Schans het goede plattelandsleven met grote hoeveelheden bier, optredens van diverse rockbands en spectaculaire kermisattracties. De cross wordt geroemd om de vrolijke carnavaleske sfeer en de humoristische invloed van de organiserende Achterhoekse rockband Jovink & the Voederbietels. Ondanks het grote aantal bezoekers en de enorme hoeveelheden genuttigd bier vinden er nooit noemenswaardige incidenten plaats op het festival. Foto Eric Brinkhorst LICHTENVOORDE-ZWARTE CROSS LICHTENVOORDE - Toeschouwers bij de Zwarte Cross zaterdag in Lichtenvoorde. Dit weekend vindt voor de 10de keer het roemruchte crossevenement plaats in Lichtenvoorde. ©foto eric brinkhorst Brinkhorst, Eric

Ludieke voertuigen bepalen de sfeer op de tiende editie van het Achterhoekse rock- en motorcrossfestival Zwarte Cross. De plotselinge regenval zaterdag had de crossbaan omgetoverd in een modderpoel. In de ‘artiestenklasse’ namen bijna veertig bekende Nederlanders, onder wie pianist Jan Vayne, presentator Gijs Staverman en actrice Liesbeth Kamerling, deel aan een race op quad-bikes. Met 50.000 bezoekers op de zondag alleen al beleefde het driedaagse boerenfeest dit jaar een nieuw hoogtepunt. De bezoekersaantallen van het Zwarte Cross-festival nemen elk jaar toe. Dit jaar moest de organisatie van het feest daarom uitwijken van crossterrein De Kappenbulten in Halle naar Lichtenvoorde. In de brandende zon vierden feestgangers op festivalterrein De Schans het goede plattelandsleven met grote hoeveelheden bier, optredens van diverse rockbands en spectaculaire kermisattracties. De cross wordt geroemd om de vrolijke carnavaleske sfeer en de humoristische invloed van de organiserende Achterhoekse rockband Jovink & the Voederbietels. Ondanks het grote aantal bezoekers en de enorme hoeveelheden genuttigd bier vinden er nooit noemenswaardige incidenten plaats op het festival.