Internet Voorkeur

De site van Hans Melchers
De site van Hans Melchers

Media. Ondernemer Hans Melchers heeft een site geopend over zijn slechte ervaringen met de media. Melchers is de oprichter van het bedrijf Melchiemie-Holland en de vader van de ontvoerde Claudia Melchers. Op de sober vormgegeven website geeft Melchers, die zich toelegt op vermogensbeheer, informatie over zijn acties tegen o.m. Trouw, Nova en Quote. Op de site is veel informatie te vinden over de zaken die Melchers aanspande bij de Raad van Journalistiek. Melchers werd verschillende keren in de media vals beschuldigd van betrokkenheid bij de ontvoering van zijn stiefkinderen en de dood van hun moeder in 1999, gifgasleveringen aan Irak in 2004 en betrokkenheid bij drugshandel in 2005. Toen zijn dochter Claudia werd ontvoerd in september 2005 werd Melchers geassocieerd met drugshandel. „De ontvoering van Claudia Melchers moet gezien de eis van 300 kilo cocaïne voor haar vrijlating bijna wel zeker te maken hebben met enige betrokkenheid van de familie bij drugshandel”, schreef bijvoorbeeld het ANP op 15 september 2005. Dit bericht werd door vele media in binnen- en buitenland overgenomen. Zijn strijd tegen onjuiste berichtgeving heeft tot een groot aantal rectificaties geleid. Melchers is ook bezig om alle onjuiste berichten op internet verwijderd te krijgen.Meer over zijn actie: www.melchemie.com