Gevonden foto

gevonden foto Annelies Kuiper: Het is geen warme zomerdag. Waarschijnlijk maakt de wind, die de vlieger links in de lucht houdt, het koud. Toch ziet het er zomers uit met de windschermen, de strandhuisjes en een enkele parasol. Ergens zit iemand in zijn blote bast zijn huid te bruinen. De jongen op de foto heeft het niet warm, hij heeft een jas aan en een vliegtuig in de hand om hem op de wind te laten zweven. Rein Jelle Terpstra: Het jochie wil het vliegtuigje helemaal niet in de lucht te laten gaan. Kijk maar naar zijn vastberaden mond en dichtgeknepen ogen. Koste wat het kost houdt hij het vliegtuigje in zijn hand. Wilskracht geeft je soms vleugels... Kunstenaar Rein Jelle Terpstra heeft een archief van 40.000 amateurfoto’s, voornamelijk gevonden op rommelmarkten. Hier een zomerkiekje uit dat archief. Samen met fotoredacteur Annelies Kuiper becommentarieert hij de beelden.
gevonden foto Annelies Kuiper: Het is geen warme zomerdag. Waarschijnlijk maakt de wind, die de vlieger links in de lucht houdt, het koud. Toch ziet het er zomers uit met de windschermen, de strandhuisjes en een enkele parasol. Ergens zit iemand in zijn blote bast zijn huid te bruinen. De jongen op de foto heeft het niet warm, hij heeft een jas aan en een vliegtuig in de hand om hem op de wind te laten zweven. Rein Jelle Terpstra: Het jochie wil het vliegtuigje helemaal niet in de lucht te laten gaan. Kijk maar naar zijn vastberaden mond en dichtgeknepen ogen. Koste wat het kost houdt hij het vliegtuigje in zijn hand. Wilskracht geeft je soms vleugels... Kunstenaar Rein Jelle Terpstra heeft een archief van 40.000 amateurfoto’s, voornamelijk gevonden op rommelmarkten. Hier een zomerkiekje uit dat archief. Samen met fotoredacteur Annelies Kuiper becommentarieert hij de beelden. Terpstra, Rein Jelle

Annelies Kuiper: Het is geen warme zomerdag. Waarschijnlijk maakt de wind, die de vlieger links in de lucht houdt, het koud. Toch ziet het er zomers uit met de windschermen, de strandhuisjes en een enkele parasol. Ergens zit iemand in zijn blote bast zijn huid te bruinen. De jongen op de foto heeft het niet warm, hij heeft een jas aan en een vliegtuig in de hand om hem op de wind te laten zweven.

Rein Jelle Terpstra: Het jochie wil het vliegtuigje helemaal niet in de lucht te laten gaan. Kijk maar naar zijn vastberaden mond en dichtgeknepen ogen. Koste wat het kost houdt hij het vliegtuigje in zijn hand. Wilskracht geeft je soms vleugels...