7 redenen om naar buiten te gaan

1 uit eten met iens

`t Arsenaal

Wie iets te vieren heeft of gewoon een avond goed wil eten, kan terecht in dit bij de Grote Kerk gelegen restaurant. Onverwachte combinaties liggen aan de basis van mooie, lichte gerechten. Het gevarieerde aanbod van wijnen wordt uitgeserveerd door de bediening, die niet kijkt op een glaasje meer of minder. De gietijzeren tafels bieden voldoende ruimte om de conversatie van wijde armgebaren vergezeld te laten gaan.

uitstekend | Tja, wat valt hier nog over te zeggen. Heerlijk eten, prachtige plek. En heus wel een goede prijs-kwaliteitverhouding, alleen laat ons budget het niet altijd toe. Aan `t Arsenaal ligt het niet. Alles klopt en het eten is geweldig.(11-05-2006 C.H. te Deventer)

uitstekend | Zeer vriendelijke ontvangst, dito bediening, uitstekend eten, gulle glazen wijn, sfeervolle inrichting. En toch betaalbaar. Aanrader.(24-03-2005 R.v.d.H. te Groningen)

Deventer, Nieuwe Markt 33-34[br/]Telefoon (0570) 616 495[br/]Keuken open 12.00-14.30u, 17.30-22.00u, za vanaf 17.00, zo gesloten[br/]gem. prijs 3-gangen: 35,00[br/]Categorie: Terras[br/]

2 FESTIVAL

OPERA!

Opera! is een zomers festival voor jong en oud. Elke dag is er vanaf 10.00u de `opera lounge` op het terras van de carrouseltent. Vanavond is er van 16.00u tot 18.00u live muziek van Trio Stefan Lievestro met cocktails en tapas en om 20.00u de opera Hänsel and Gretel van Engelbert Humperdinck, door het jonge operagezelschap Young London Opera. Iedere werkdag is er synchroon met de opera een muzikale film (vandaag is dat Dancer in the Dark) en om 22.00u een nachtfilm met historische concertregistraties, van Presley tot Prince.

Austerlitz (bij Zeist): Beauforthuis. Van 24 t/m 30 juli. Inl/res: 0343-493227 & www.operafestival.nl[br/]

3 BARBECUE

Barbeque under the Bridge

De aan het water gelegen GlazenRuimte van tv-kok Ramon Beuk is buiten omgetoverd tot `De Slow Living plek van Utrecht`. Onder de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal en de Vecht is deze locatie ingericht met ontspannen banken, stoeltjes, tafels en parasols. Ook is er een buitendouche voor de broodnodige afkoeling. Barbeque under the Bridge is voor iedereen die op zoek is naar water, wind en rust, en die wil genieten van lekker eten en drinken.

Maarssen: Straatweg 1b. Elke dag als de zon schijnt. BBQ-gerechten van 17.30-22.00u. Reserveren: info@culipro.nl & 0346-58 17 00. Inl: www.underthebridge.eu[br/]

4 FILM

Taxi Driver (1976).

Weinig Hollywood-producties uit de jaren zeventig geven zo`n grimmig en raak beeld van een stad en een psyche in afbraak als Martin Scorseses apocalyptische film over een Vietnam-veteraan die in New York de graveyard shift rijdt. Robert De Niro implodeerde nooit mooier dan hier, mede dankzij het extreme en geweldige script van Paul Schrader dat pendelt tussen explosief en introvert. Bijrollen van Jodie Foster als het hoertje dat De Niro`s hart raakt en van Harvey Keitel als maniakale pooier.

Den Haag: Filmhuis. Tijd: 19.30u. Inl: www.filmhuisdenhaag.nl[br/]

5 FILM

The Lake House

Liefde is niet logisch. Mensen worden verliefd op mensen die ze nog nooit gezien hebben. Dus waarom dan niet op iemand in een andere tijd? Dat is het uitgangspunt van The Lake House, waarin de geliefden worden gespeeld door de sterren Keanu Reeves en Sandra Bullock, die we in Speed (1994) al eerder verliefd op elkaar zagen worden. De film is het Amerikaanse debuut van de Argentijnse regisseur Alejandro Agresti.

Regie: Alejandro Agresti. Met o.a. Sandra Bullock, Keanu Reeves. In: 47 bioscopen.[br/]

6 OPERAFRAGMENTEN

The Dutch Opera Singers

In de Amsterdamse Vondelkerk worden iedere maandagavond tot eind augustus fragmenten uit wereldberoemde opera`s ten gehore gebracht door The Dutch Opera Singers. Het gezelschap bestaat uit de sopraan Lieve Geuens, de mezzosopraan Mylou Mazali, de tenor Edwin van Gelder en de bariton Rob van Surksum, die op piano zullen worden begeleid door Yolanda van Tongeren of Hein Hoogendoorn. Het repertoire staat geheel in het teken van de opera en wordt semi-scenisch gebracht.

Amsterdam: Vondelkerk. Tijd: 20.30u. Kaarten (18,50 euro): 0900-0191 en vanaf 20u in de Vondelkerk. Inl: www.thedutchoperasingers.nl[br/]

7 FESTIVAL

De Parade

Reizend zomerfestival De Parade is neergestreken in Utrecht. Op het programma onder meer Kamikaze door het duo Van Houts & De Ket met absurdist Manou Kersting; Visnijd door Tg Bloody Mary; de Dutch Don`t Dance Division; Toneelgroep Ponies; Suver Nuver en Ellen ten Damme. Het leuke aan De Parade is dat de spelers aan de ingang van de tent hun voorstellingen aanprijzen.

Utrecht. T/m 30 juli in Park Nieuweroord/Moreelsepark. Openingstijden: dagelijks 15.00- 01.00u. Inl: www.deparade.nl[br/]