Zomergadget: GPS voor sporters

hebbuh_24_juli_NAVMAN.jpgNavman kennen we van de autonavigatiesystemen die een foto van de locatie kunnen bewaren (Navpix). Dat zou sneller werken dan handmatig een adres in te geven en het ziet er natuurlijk cool uit. Dat laatste geldt ook voor de GPS sportaccessoires van Navman.
De zogeheten 300 serie lijkt een beetje op een driehoekige pieper (een pager, geen aardappel) met een ingebouwde GPS-module. Die geeft aan hoe hard je kunt skiën (de X300 is tegelijk ook een wintergadget), welke kant je uit moet surfen (M300) of hoeveel calorieën je al lopend verbrandt (R300 en W300). Het Global Positioning System wordt bij deze apparaatjes alleen gebruikt voor snelheids- en hoogtebepaling, niet voor locatiebepaling. Een batterijtijd van 16 uur en een gewicht van 120 gram zijn standaard.

Op de Nederlandse site van Navman zul je de sportaccessoires niet vinden, maar de 300-serie is gewoon te koop via bol.com of via kelkoo.nl. Rond de 100 euro per stuk, afhankelijk van het model.

Ook meer info op lifestyle-afdeling van navman.com.

forerunner305.jpgGarmin maakt ook goede GPS-gadgets voor sportief gebruik. Neem de Forerunner, een horloge dat behalve de locatie, hoogte, snelheid en exacte tijd ook de hartslag van de fietser of loper vastlegt. Die informatie kan worden uitgewisseld met de pc. De Forerunner 305 is het topmodel. Reken op een Nederlands prijskaartje van een kleine vierhonderd euro.