Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkiezingen

`Machtsmisbruik regering Congo`

Kinshasa, 13 juli. Het machtsmisbruik door de Congolese regering ondermijnt het vertrouwen in de naderende verkiezingen, volgens het Carter Center. Volgens de Amerikaanse organisatie die toeziet op de verkiezingen, hindert de regering doelbewust de verkiezingscampagne van verschillende kandidaten. Het instituut beschuldigt de regering van ongegronde arrestaties en intimidatie. Ondanks circa 400 miljoen dollar buitenlandse hulp en een VN-troepenmacht blijkt het organiseren van de verkiezingen in Congo een groot logistiek en diplomatiek probleem.