BEELDENDE KUNST

Saskia Olde WolbersDe droomwerelden die de Nederlandse kunstenaar Saskia Olde Wolbers schept in haar video’s lijken met behulp van de computer in elkaar gezet. De decors zien er futuristisch uit, met high-tech buizenstelsels, verchroomde plantenvormen en transparante onderwaterwerelden. In werkelijkheid is iedere film het resultaat van maandenlange handenarbeid. Olde Wolbers neemt haar video’s op in miniatuurfilmsets die in aquaria zijn ondergedompeld. Terwijl een camera door de sciencefictionachtige interieurs zwerft, vertelt een voice-over verhalen uit het leven van de hoofdpersonen. Op haar expositie The Falling Eye in het Stedelijk Museum laat de kunstenaar naast drie oudere video’s haar nieuwe werk Trailer zien. In deze tien minuten durende film vertelt een voice-over het verhaal van een vliegtuigramp in de jungle en worden hypnotiserende beelden van een vleesetende plant getoond.

Saskia Olde Wolbers: The Falling Eye T/m 17 sept in het Stedelijk Museum, Oosterdokskade 5. Dag 10-18u.