Televisie Overige Films

* The Vanishing (George Sluizer, 1993, VS). Verdienstelijke Hollywood-remake van Sluizers eigen art house-klassieker Spoorloos (1988). Met Sandra Bullock in Johanna ter Steege’s tot edelfiguratie teruggebrachte rol van verdwenen vrouw, Jeff Bridges als de moordenaar en Kiefer Sutherland als de zoekende man. RTL5, 20.30-22.35u.

* Pauline & Paulette (Lieven Debrauwer, 2000, België/Ned.). Innemende, veelbekroonde tragikomedie annex sprookje vol rode rozen. Met Dora van der Groen als de geestelijk onvolgroeide dame op leeftijd Pauline en An Petersen als de tot haar veroordeelde zus Paulette. België 1, 21.05-22.20u.

* Snatch (Guy Ritchie, 2000, Engeland/VS). Tweede film van Ritchie is net als zijn Lock, Stock and Two Smoking Barrels een stoer sprookje. Overvolle plot, die cirkelt om een illegale bokswedstrijd en een gestolen diamant, is ondergeschikt aan hippe vormgeving, met freezeframes en andere filmfoefjes. Net5, 22.30-0.25u.

* The Loss of Sexual Innocence (Mike Figgis, 1999, VS/GB). Semi-autobiografische speelfilm van de regisseur van Leaving Las Vegas bestaat uit een associatief mengsel van herinneringen en dromen over de volwassenwording van een jongen, als volwassene gespeeld door Julian Sands. Zijn verwording wordt gelardeerd met het verhaal van Adam en Eva. België 2, 22.50-0.35u.

My Father, Rua Alguem 5555 (Egidio Eronico, 2003, It/Brazilië/Hongarije). In mislukt drama is Charlton Heston ongelukkig gecast als de naar Brazilië gevluchte dr. Josef Mengele. Met F. Murray Abraham als onsympathieke joodse advocaat. Ned.1, 0.15-1.50u.

* Die Einsamkeit der Krokodille (Jobst Oetzmann, 2000, Dld). Bejubelde zwarte komedie waarin schrijver onderzoek doet naar de zelfmoord van zijn neef, die opgroeide in een slagerij op het platteland. Ned.3, 0.25-2.05u.