Kinderen ontsnappen aan duo in cabriolet

In Prinsenbeek zijn afgelopen dagen twee pogingen tot ontvoering van kinderen gedaan door mannen die rondreden in een rode cabriolet met een Belgisch kenteken. Dinsdagmiddag werd op het schoolplein van basisschool De Griffioen een achtjarige jongen aangesproken door mannen in een open auto. De twee mannen probeerden de jongen met praatjes in de auto te lokken en grepen hem vast. De jongen slaagde er in te ontsnappen.

Dezelfde wagen werd gisterochtend opnieuw in de buurt gesignaleerd. Een elfjarige jongen, ook een leerling van De Griffioen, werd klemgereden toen hij door de Pastoor Oomenlaan fietste. Ook deze jongen kon ontkomen.

Allebei de jongens beschrijven de daders als twee westers uitziende mannen met een Vlaams accent. De wagen is een rode cabrio met een zwart dak.

Er zijn geen getuigen die de ontvoeringspogingen hebben gezien, wel heeft dinsdag een buurtbewoner de rode cabrio opgemerkt. De politie ziet geen reden om de verklaringen van de jongens in twijfel te trekken.

Op de Griffioen heeft de schoolleiding de ouders van leerlingen gewaarschuwd. De politie heeft een sms-alarm verstuurd naar bewoners binnen een straal van 10 kilometer. De zaak zorgt in Prinsenbeek voor een schok. Gisteren werden in Luik de lichamen gevonden van Stacy en Nathalie, de twee meisjes die enkele weken geleden verdwwenen.