Nieuwe spoorlijn Shanghai-Lhasa

Nieuwe spoorlijn Shanghai-Lhasa Haixi, 27 juni. Deze nieuwe spoorlijn, tussen Peking, Shanghai en de Tibetaanse hoofdstad Lhasa, wordt zaterdag geopend. Het zal de enige spoorlijn zijn die China en Tibet verbindt. Volgens China, dat Tibet in 1950 annexeerde, brengt het spoor ontwikkeling. Tibetaanse activisten vrezen echter voor het verlies van hun cultuur door de komst van meer Chinezen. Foto Reuters A row of camels cross a track of the Qinghai-Tibet Railway in Delingha County, Haixi Prefecture, west China's Qinghai province June 15, 2006. The Qinghai-Tibet Railway will begin trial operations on July 1, 2006. Picture taken June 15, 2006. REUTERS/Joe Chan (CHINA)
Nieuwe spoorlijn Shanghai-Lhasa Haixi, 27 juni. Deze nieuwe spoorlijn, tussen Peking, Shanghai en de Tibetaanse hoofdstad Lhasa, wordt zaterdag geopend. Het zal de enige spoorlijn zijn die China en Tibet verbindt. Volgens China, dat Tibet in 1950 annexeerde, brengt het spoor ontwikkeling. Tibetaanse activisten vrezen echter voor het verlies van hun cultuur door de komst van meer Chinezen. Foto Reuters A row of camels cross a track of the Qinghai-Tibet Railway in Delingha County, Haixi Prefecture, west China's Qinghai province June 15, 2006. The Qinghai-Tibet Railway will begin trial operations on July 1, 2006. Picture taken June 15, 2006. REUTERS/Joe Chan (CHINA) REUTERS