`BAE Systems wil EADS aanklagen`

Londen, 26 juni. Het Britse defensieconcern BAE Systems is van plan naar de rechter te stappen als de verkoop van zijn belang in Airbus minder oplevert dan verwacht. Dat meldde de Britse krant Telegraph gisteren. BAE Systems wil het belang van 20 procent verkopen aan het moederbedrijf van Airbus, EADS. De Britten vrezen daar 1 miljard euro minder voor te krijgen wegens de crisis bij dit Europese lucht- en ruimtevaartconcern. De juridische stappen zouden gericht zijn tegen EADS. BAE maakte begin juni bekend de aandelen van de hand te doen. Voordat de transactie kon worden voltooid, liet Airbus weten dat de oplevering van het dubbeldeksvliegtuig A380 forse vertraging heeft opgelopen. Het concern verloor na de bekendmaking ongeveer 4 miljard euro aan marktwaarde.