7 redenen om uit te gaan

1 uit eten met iens

Traiteur Westerkaatje

Rotterdam, Oudedijk 182a. Tel. (010) 214 12 99. Keuken open 12.30-20.00, di vanaf 11.30, za 10.30-17.00, zo-ma gesloten. Mediterraan / Vegetarisch. Prijs 3-gangen à la carte: € 15,00Categorie: Afhaalûh!

Het aanbod van Traiteur Westerkaatje is altijd goed, zowel de vaste kaart als het wisselende aanbod. Aardappelsalade met lamsvlees of Baskische vissoep; ze zijn de moeite van een bezoek waard! Probeer zeker ook het heerlijke zuurdesembrood. Een supergezellig winkeltje waar je ogen te kort komt.

uitstekend | Normaal gesproken sta ik met kerst altijd twee dagen in de keuken om voor vrienden te koken. Dit jaar heb ik het anders gedaan en bij Westerkaatje een kerstdiner van drie gangen besteld. Het was echt heerlijk en nog belangrijker: makkelijk! De auberginerolletjes met chèvre zijn mijn favoriet. Ik ga nooit meer zelf koken met kerst! (03-01-2005 L. te Rotterdam)

goed | Ogen kom je tekort bij dit leuke eetwinkeltje. Altijd is er wel weer iets nieuws te zien. Het eten is lekker, goed verzorgd, anders dan anders en heerlijk vers. Er is veel variatie en de kaart verandert ook regelmatig. (26-06-2004 E.H. te Rotterdam)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 WORKSHOP

Workshop Sieraden maken

Rotterdam: Activiteitencentrum Zjaak. Van 19.30u-22.00u. Leeftijd: vanaf 14 jaar. Kosten: 35 euro incl. materiaal. Aanmelden: 010-2668777.

In de winkel ziet het er allemaal heel ingewikkeld uit maar als Ester en Mariëlle met hun kralen, hangers, Swarovski steentjes, tangetjes enz. komen, is het opeens voor iedereen mogelijk om zelf een (hals)sieraad te maken. Aan het begin van de avond wordt een korte uitleg gegeven over de materialen en de verschillende technieken voor het maken van een sieraad. Aan de hand van de meegebrachte voorbeelden krijg je een idee wat je zelf zou kunnen en willen maken. Het materiaalgebruik is vrij.

3 DEBAT

De juiste vrouw op de juiste plaats

Rotterdam: Arminius. Aanvang: 20.00u. Res/inl: rrkc@rrkc.nl & 010-4333534. Inl: www.rrkc.nl

Vanavond organiseren de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en NRC Handelsblad het laatste debat uit de serie van dit seizoen ‘De stad als laboratorium’. Debat over (nieuw) emancipatiebeleid en de rol van vrouwen in de politiek. Gasten: Monique Leyenaar (Radboud Universiteit Nijmegen), Irene Nieuwenhuis (Emancipatiebureau Scala in Rotterdam), Femke Halsema (fractievoorzitter GroenLinks) en Bibi de Vries, vice-fractievoorzitter van de VVD). Moderator: Ruben Maes.

4 FILM

Novecento (1976)

Regie: Bernardo Bertolucci. Met o.a. Gérard Depardieu, Robert De Niro, Donald Sutherland, Burt Lancaster.

Een film als een opera. Twee jongens worden op dezelfde dag geboren, de een (Robert De Niro) als zoon van de grootgrondbezitter, de andere (Gérard Depardieu) als zoon van een landarbeider. Hun vriendschap weet die maatschappelijke kloof te overbruggen, maar een kloof blijft het. Dat blijkt vooral als Italië de eerste fascistische staat ter wereld wordt. Huiveringwekkende en beeldschone scènes zorgen ervoor dat deze klassieker een genot is om te zien.

5 TALKSHOW

ITs Late met Anouk van Dijk

Amsterdam: Compagnietheater. Aanvang: 23.00u. Toegang: gratis. Inl: www.itsfestival.nl

Tijdens het ITs Festival vindt iedere avond de live talkshow ITs Late plaats. Presentatrice Hadassah de Boer interviewt op een groot bed mensen uit de theater, dans- en filmwereld. De interviews gaan vooral over de studententijd van de gast in kwestie en zijn of haar carrièreverloop. Na afloop is er de ITs Afterparty met bands, artiesten en dj’s van de Rockacademie in Tilburg. Vanavond is choreografe Anouk van Dijk te gast.

6 STRANDDANS

De Liefde en De Overgave

Scheveningen: Strandtent de Karavaan, Strandweg 64. Aanvang: 20.30u. Toegang: gratis. Informatie: www. stranddans.nl

In duetten, solo’s en groepswerk gaat choreografe Sanne van der Put op zoek naar ‘De Liefde en De Overgave’. Of de angst ervoor. Dat kan zowel passionele als hilarische scènes opleveren; het kan ontroerend zijn of spetterend, teder of meeslepend. Voor Stranddans werken Van der Put en componist Frank van Berkel vanuit en naar de natuur. Zoals de wind al van nature fluittonen produceert en de zee al van zichzelf ruist of dondert, zo laat Van Berkel vanuit de natuurgeluiden de muziek ontstaan.

7 KLASSIEKE MUZIEK

Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Yakov Kreizberg

Amsterdam: Concertgebouw. Aanvang: 20.15u. Kaarten via de reserveerlijn: 020-6718345. Informatie: www.concertgebouw.nl

Na het succes van de uitvoeringen en cd van Dvoráks Negende symfonie brengt het Nederlands Philharmonisch Orkest vanavond onder leiding van Yakov Kreizberg de Zevende symfonie van Dvorák. Naast deze romantische symfonie staat ook het Althoboconcert van Vasks en het Sanctus van Joep Franssens op het programma. Solist: Ton van der Kieft (hobo).