Televisie Film van de dag

Uit Edward Scissorhands.
Uit Edward Scissorhands.

Edward Scissorhands. Johnny Depp speelt titelfiguur Edward Scissorhands, een lieve variant op het monster van Frankenstein. Zijn uitvinder en mentor (gespeeld door horroricoon Vincent Price) is overleden voordat hij Edward handen heeft kunnen geven, zodat hij door het leven moet met tijdelijk bedoelde scharen. Hij wordt liefderijk opgenomen in het gezin van een Avon-vertegenwoordigster die in een buitenwijk woont. Edward Scissorhands is een fantasievol sprookje – dat ook zo wordt verteld: er was eens... – over excentriekelingen. Want niet alleen Edward is raar, iedereen is een beetje maf. Burton creëerde een pastelkleurig palet, waartegen de in het zwart geklede Edward erg afsteekt. En waarom bang zijn voor iemand met schaarhanden als je er de heg mee kan knippen en vrouwen kan voorzien van een fantasierijke coiffure? Zelfs het poedeltje moet er aan geloven.(Tim Burton, 1991, VS), RTL5, 22.00-0.00u.

André Waardenburg