Radio Voorkeur

Bomans & Bomans. Derde aflevering uit de tiendelige herhaling van de documentaire over de schrijver Godfried Bomans uit 2001, in de maanden voorafgaand aan zijn dertigste sterfdag. Vanmiddag over zijn geheime liefdes. 747AM, 15.02-15.40u.

Opium. Rijksbouwmeester Mels Crouwel praat over de bouwkunst en ruimtelijke ordening in Nederland en in China. Verder Prix de Rome-winnaar Ronald Rietveld over zijn ontwerp voor IJmuiden als winterbadplaats van Europa en China-deskundige Garrie van Pinxteren over de architectuur in Peking n.a.v. de expositie China Contemporary in het NAI in Rotterdam. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Aandacht voor het nieuwe album Back In Town van de 27-jarige Canadese crooner Matt Dusk. Voor het album werkte hij samen met de big band veteranen Patrick Williams en Sammy Nestico. Radio 2, 20.03-23.00u.

Šimek ’s nachts. Grimbert Rost van Tonningen (1941), zoon van Meinoud en ‘zwarte weduwe’ Florentine, vertelt over in hoeverre je je aan je ouders kan en moet ontworstelen. Radio 1, 0.04-1.00u.