Gilberto Gil

Gilberto Gil De huidige Braziliaanse minister van cultuur was samen met Caetano Veloso een van de oprichters van de Tropicália-beweging eind jaren zestig. Met het groepsalbum Tropicália ou panis et circensis (1968) wilde de beweging de Braziliaanse cultuur uit haar tropische cliché’s bevrijden. Gil, die menige klassieker uit de Afro-Braziliaanse muziek schreef, laveert met zijn gitaarspel tussen bossa nova, funk en reggae. Voor het eerst in vier jaar is hij weer in Nederland. Gilberto Gil, Amsterdam Roots Festival, zondag 25 juni 21u, Het Concertgebouw Amsterdam. Giberto Gil tijdens een optreden
Gilberto Gil De huidige Braziliaanse minister van cultuur was samen met Caetano Veloso een van de oprichters van de Tropicália-beweging eind jaren zestig. Met het groepsalbum Tropicália ou panis et circensis (1968) wilde de beweging de Braziliaanse cultuur uit haar tropische cliché’s bevrijden. Gil, die menige klassieker uit de Afro-Braziliaanse muziek schreef, laveert met zijn gitaarspel tussen bossa nova, funk en reggae. Voor het eerst in vier jaar is hij weer in Nederland. Gilberto Gil, Amsterdam Roots Festival, zondag 25 juni 21u, Het Concertgebouw Amsterdam. Giberto Gil tijdens een optreden

De huidige Braziliaanse minister van cultuur was samen met Caetano Veloso een van de oprichters van de Tropicália-beweging eind jaren zestig. Met het groepsalbum Tropicália ou panis et circensis (1968) wilde de beweging de Braziliaanse cultuur uit haar tropische cliché’s bevrijden. Gil, die menige klassieker uit de Afro-Braziliaanse muziek schreef, laveert met zijn gitaarspel tussen bossa nova, funk en reggae. Voor het eerst in vier jaar is hij weer in Nederland.

Gilberto Gil, Amsterdam Roots Festival, zondag 25 juni 21u, Het Concertgebouw Amsterdam.