FOTOGRAFIE

FOTOGRAFIE Chris Evans De tentoonstelling van de Britse kunstenaar Chris Evans is een voorproefje van het project dat hij in het najaar gaat realiseren in Amsterdam. Bij de ringweg wil Evans een retraitekamer maken waar kunstenaars kunnen verblijven. Het kunstwerk vormt een commentaar op het Nederlandse subsidiestelsel. Evans liet zich inspireren door JG Ballards roman Concrete Island, waarin een man strandt op een eiland tussen snelwegen. Chris Evans: T/m 9 juli in Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59, Amsterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: 020-4220471, www.smba.nl
FOTOGRAFIE Chris Evans De tentoonstelling van de Britse kunstenaar Chris Evans is een voorproefje van het project dat hij in het najaar gaat realiseren in Amsterdam. Bij de ringweg wil Evans een retraitekamer maken waar kunstenaars kunnen verblijven. Het kunstwerk vormt een commentaar op het Nederlandse subsidiestelsel. Evans liet zich inspireren door JG Ballards roman Concrete Island, waarin een man strandt op een eiland tussen snelwegen. Chris Evans: T/m 9 juli in Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59, Amsterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: 020-4220471, www.smba.nl

De ZomercollectieHuis Marseille gaat deze zomer op zoek naar contrasten en overeenkomsten tussen film en fotografie aan de hand van werken uit de eigen collectie.

Te zien zijn werken van onder meer de Nederlandse kunstenaar Runa Islam (haar film Time Lines beleeft hier zijn Nederlandse première), de Duitse fotografe Beate Gütschow, de Duitse kunstenaar Jörg Sasse en de Braziliaanse fotograaf Vik Muniz.

De Zomercollectie t/m 27 aug in Huis Marseille, Keizersgracht 401. Di-zo 11-18u