Midzomernacht

Het is 21 juni, de dag dat je de droomwereld kunt betreden volgens de Spaanse tekenfilm Midsummer Dream. De echte wereld is in deze computeranimatie al behoorlijk sprookjesachtig. Een prinses die niet in de dromen van haar vader gelooft, die allerlei onmogelijk bouwsels uitvindt, komt er terecht en leert de waarde van dromen kennen. Midsummer Dream werd gemaakt door dezelfde studio die Het betoverde bos maakte, een iets bezielder productie. Maar ook door deze Spaanse film zie je weer hoeveel Amerikaanse tekenfilms op elkaar lijken, ook al zijn ze door verschillende studio`s gemaakt. De sensibiliteit is wilder, de stijl surrealistischer, het verhaal minder strak.

Midsummer Dream (El sueno de una noche de San Juan. Regie: Ángel de la Cruz, Manolo Gómez. Met de stemmen van: Tygo Gernandt, Kim-Lian, Jelle Cleymans. In: 24 bioscopen.