Argentijnse bondscoach zwijgt

Pas op het laatste moment zal José Pekerman zijn opstelling voor het duel met Nederland bekendmaken. De coach van Argentinië wilde gisteren tijdens een persconferentie zijn collega Marco van Basten niets wijzer maken. „Ik heb ook mijn spelers nog niet ingelicht.”

Net als Van Basten neigt ook Pekerman ernaar om spelers die reeds een gele kaart ontvingen, niet op te stellen. Bij een tweede waarschuwing volgt namelijk een schorsing. „Dat is zeker mogelijk”, was het enige wat de bondscoach kwijt wilde. Bij de formatie staan Gabriel Heinze, Javier Saviola, Hernan Crespo en Luis Gonzalez ‘op scherp’. „Alle omzettingen zullen geen dramatische gevolgen hebben. Het feit dat er goede vervangers klaar staan, geeft me veel rust.”

Nederland en Argentinië spelen vandaag in Frankfurt tegen elkaar. De Zuid-Amerikanen hebben aan een gelijkspel voldoende om zich groepswinnaar te mogen noemen. „Alhoewel we beiden reeds geplaatst zijn voor de volgende ronde, zal het een echte wedstrijd worden”, voorspelde middenvelder Maxi Rodriguez.

„Hooguit zullen de persoonlijke duels iets minder fysiek zijn. Eén ding is zeker; we gaan voor de winst. Oranje heeft een sterk elftal met enkele grote namen zoals Van Nistelrooy, Robben en Van Persie. We moeten dus altijd op onze hoede zijn, dat is zeker.” (ANP)