Spanje plaatst zich voor achtste finales

Spanje heeft zich gisteren verzekerd van een plaats in de achtste finales van het wereldkampioenschap. De ploeg won met 3-1 van Tunesië, nadat de Afrikanen in de eerste helft verrassend op voorsprong waren gekomen. Na acht minuten al scoorde Mnari. Spanje speelde niet zo sprankelend als in de eerste gewonnen wedstrijd tegen Oekraïne (4-0), maar wist na rust de scheve situatie toch recht te zetten. De na rust ingevallen Raul scoorde al snel de gelijkmaker, Fernando Torres bracht zijn team met een puntertje op voorsprong. In de de blessuretijd mocht hij ook nog een strafschop nemen. Spanje is het achtste land dat al zeker is van een plaats in de volgende ronde. De Spanjaarden kwamen op een WK nog nooit verder dan de kwartfinale.

Spanje Tunesië
3 1
Gespeeld op maandag 19 juni
Toeschouwers 52.000
Scheidsrechter Simon (Bra)

Doelpunten

8' Mnari 0-1
71' Raúl 1-1
76' Torres 2-1
90' Torres 3-1

Kaarten

30' Puyol89' Fábregas 32' Ayari40' Trabelsi70' Jaidi80' Guemamdia89' Jaziri93' Mnari