www.nrc.nl

Eindbijeenkomst. Op woensdag 21 juni houdt de redactie van de wiki We the People een eindbijeenkomst in Den Haag. Staatssecretaris Nicolaï (Europese Zaken) gaat daar in op de resultaten van de Europese top van de afgelopen dagen. Ook reageert hij op het debat op We the People. Aansluitend zullen enkele deelnemers een samenvatting van de discussie tot nu toe presenteren. Het debat moet leiden tot aanbevelingen over het vervolg van We the People. U kunt zowel met Nicolaï als de auteurs van de samenvatting in debat gaan. Tijdens de Europese top van de afgelopen dagen over onder meer de Grondwet, werd enkele actieve deelnemers aan We the People gevraagd een samenvatting te maken van het debat. De samenvatting zal worden besproken tijdens de bijeenkomst in Den Haag. NRC Handelsblad en nrc.next zullen aandacht besteden aan de samenvatting door gebruikers van de site.

www.nrc.nl/wethepeople

Illegale zoekmachine. „De muziekzoekmachine Zoekmp3.nl moet van het Amsterdamse gerechtshof haar activiteiten staken”, schrijft Marie-José Klaver op haar weblog. „Volgens de rechter, die vonniste in een hogerberoepszaak, bevordert het bedrijf achter Zoekmp3.nl, Techno Design, auteursrechtinbreuken door links naar muziekbestanden aan te bieden die het zelf niet heeft gecontroleerd. De zaak was door antipiraterij-organisatie Brein aangespannen. Zoekmp3.nl moet van de rechter binnen 7 dagen stoppen met linken, of per dag 10.000 euro of per bestand 1.000 euro aan dwangsommen betalen. De site is inmiddels uit de lucht. Het gerechtshof wees de argumenten van de rechtbank in Haarlem in eerste instantie af. In 2004 oordeelde de Haarlemse rechtbank dat de site geen inbreuk op het auteursrecht maakte.

www.nrc.nl/klaver