Radio voorkeur

Avondconcert. Opname van afgelopen donderdag in het Muziekgebouw in Amsterdam door Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Peter Eötvös van de operabewerking Angels in America, een uitvoering over liefde en aids. Met o.a. Julia Sukmanova, Ethel Rosenberg, Maria Theresa Ullrich en James Bobby. Radio 4, 20.02-24.00u.

De avonden. In het eerste uur onder meer een gesprek met popjournaliste Hester Carvalho over wat zij signaleert in de popcultuur. In het tweede uur een gesprek met Paul van Campen, die in de jaren negentig zijn baan als bankdirecteur vaarwel zei en voor 7 jaar in een klooster ging wonen. In het laatste uur opnamen van o.a. de kunstenaars Bruce Nauman, Jan Dibbets, Gordon Matta-Clark en Andy Warhol over hun atelier. 747AM, 20.03-23.00u.

Casa luna. Oud-politicus, -burgemeester en -commissaris van de koningin Henk Vonhoff vertelt over de tentoonstelling over 250 jaar vrijmetselarij in het Westfries Museum in Hoorn. Hij praat over de vrijmetselarij, waarvan de leden streven naar verdieping van inzicht op geestelijk en zedelijk gebied. Radio 1, 0.04-1.00u.