wk telex

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Zuid-Korea en Togo werd twee keer het volkslied van Zuid-Korea ingezet. De stadiontechnicus in Frankfurt startte per ongeluk het verkeerde bandje toen het volkslied van Togo te horen moest zijn.

Leo Beenhakker krijgt van een rumproducent een aantrekkelijke WK-bonus als zijn ploeg Trinidad en Tobago morgen van Engeland weet te winnen: een vat met 247 liter rum.

De kaartjescontrole is minder streng dan vooraf bepaald. De WK-organisatie maakte bekend dat per duel hooguit vijfhonderd tot duizend toeschouwers een scherpe controle ondergaan. Voor het toernooi werd gezegd dat alle toeschouwers met hun paspoort moesten aantonen dat de naam op hun kaartje klopt.

De Oekraïense selectie slaapt slecht: ze worden in Potsdam wakker gehouden door kikkers, zei speler Vashchyuk . De manager van het hotel ziet geen oplossingen. „De kikkers zitten in een natuurreservaat.”

Zweedse journalisten zijn niet meer welkom bij trainingen van Paraguay. De Zuid-Amerikanen zijn woedend over artikelen in de Zweedse pers: diverse kranten meldden dat, na een oefenduel van Paraguay, een official van de WK-organisatie een Zweedse fotografe uit bed belde om te melden dat een speler van Paraguay haar „beter wilde leren kennen”. Een leugen, aldus Paraguay. (ANP)