Oranje: 8,5 miljoen kijkers

De voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Servië en Montenegro is zondag door 8,5 miljoen Nederlanders bekeken. Circa 6,6 miljoen mensen van 6 jaar en ouder zagen de hele wedstrijd. De anderen zagen een deel ervan. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van Publieke Omroep. Van dat totaal heeft 5,4 miljoen mensen in hun eigen of andermans huiskamer gekeken. Bij de 8,5 miljoen zijn ook de mensen meegeteld die in openbare gelegenheden als een café of een sportkantine hebben gekeken.

De wedstrijd was de eerste van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Duitsland. Komende vrijdag speelt Nederland tegen Ivoorkust, volgende week woensdag tegen Argentinië.

Voetbal trekt altijd veel kijkers. Naar groepswedstrijden als Italië - Ghana en Tsjechië - Verenigde Staten keken gisteren respectievelijk 2,4 en 1,9 miljoen mensen. Het Achtuurjournaal op Nederland 1 en het gelijktijdig uitgezonden WK Journaal op Nederland 2 trokken allebei 1,4 miljoen kijkers.