Mat Portugal verslaat WK-debutant Angola

Al snel viel het Portugese openingsdoelpunt, en daar bleef het in Keulen bij. Kansen om de voorsprong verder uit te breiden waren er in de eerste helft vooral nog voor Cristiano Ronaldo, maar de bal wilde er in de resterende 86 minuten plus blessuretijd niet meer in. WK-debutant Angola bleek een stugge tegenstander, Portugal maakte weinig indruk tegen de ploeg uit voormalige kolonie, vooral na rust. In de slotfase dreigde nog even de gelijkmaker. Portugal is met Mexico al na één duel zo goed als zeker van de tweede ronde.

Angola Portugal
0 1
Gespeeld op zondag 11 juni
Toeschouwers 45.000
Scheidsrechter Larrionda (Uru)

Doelpunten

4. Pauleta 0-1

Kaarten

Jamba, Locó, André Cristiano Ronaldo, Valente

Wissels

60. Akwá (Mantorras), 70. Zé Kalanga (Adson), 80. Figueredo (Miloy) 60. Cristiano Ronaldo (Costinha), 72. Petit (Maniche), 83. Tiago (Viana)