Broadway

Zeg ik Broadway, denk jij aan… lampjes en musicals? Maar Broadway is meer dan dat. De weg die er al lag voordat Manhattan in 1811 het huidige stratenpatroon kreeg. Kijk maar. De weg die begint op de zuidpunt van het eiland en eindigt bij het kerkhof van Sleepy Hollow, ver buiten de stad. De weg

bwy1.jpgZeg ik Broadway, denk jij aan… lampjes en musicals? Maar Broadway is meer dan dat.

De weg die er al lag voordat Manhattan in 1811 het huidige stratenpatroon kreeg. Kijk maar.
De weg die begint op de zuidpunt van het eiland en eindigt bij het kerkhof van Sleepy Hollow, ver buiten de stad.
De weg die deze week gefilmd werd door meer dan vierhonderd mensen met een camera, een van de meest omvattende filmprojecten ooit.

bwy2.jpgAfgelopen dinsdag tussen half vijf en half zes trokken de honderden cameramannen en -vrouwen langs koffiewinkeltjes, krantenverkopers, kappers, metrohaltes, bewoners om elk een documentaire van een uur te maken. Ideetje van filmmaker Robert Liano, die het leven van de straat wilde vastleggen.

bwyfilm.jpgWij doen even vrijwillig mee en maakten een eigen filmpje. Van noord naar zuid op Broadway, was dit zoals je de weg altijd zag?