Henry

Thierry Henry tijdens een oefenwedstrijd vorige week. Henry geldt op dit moment als een van de beste én mooist voetballende spitsen ter wereld. Foto AP France's Thierry Henry celebrates after scoring during their friendly match against Denmark at the Bollaert Stadium in Lens, northern France, Wednesday May, 31, 2006. France will play against Switzerland, Korea and Togo in Group G during the upcoming soccer World Cup in Germany. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Thierry Henry tijdens een oefenwedstrijd vorige week. Henry geldt op dit moment als een van de beste én mooist voetballende spitsen ter wereld. Foto AP France's Thierry Henry celebrates after scoring during their friendly match against Denmark at the Bollaert Stadium in Lens, northern France, Wednesday May, 31, 2006. France will play against Switzerland, Korea and Togo in Group G during the upcoming soccer World Cup in Germany. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) Associated Press

De Fransman Thierry Henry ( 17-8 1977, Arsenal) maakte al 214 doelpunten voor zijn club, een record. Hij viert dat meestal door heel koeltjes te knikken, een zeldzame keer maakt hij van zijn rechterhand een denkbeeldig handpistool en dan blaast hij de kruitresten weg van zijn wijsvinger. Henry geldt als een van de beste spitsen ter wereld en maakt net als zijn ploeggenoot Dennis Bergkamp de allermooiste doelpunten.