Bulgaarse rozenolie

Bulgaarse rozenolie Rozovo, 9 juni. Een rozenkweker uit het Bulgaarse dorp Rozovo, ten oosten van de hoofdstad Sofia, verzamelde vanochtend in alle vroegte rozen om te verwerken in rozenolie. Bulgarije is wereldmarktleider in dergelijke olie, het belangrijkste ingrediënt voor dure parfums. Een kilo olie kost zo’n 4.000 euro. Er is ruim 3.000 kilo rozen voor nodig. Foto AP A woman gathers roses early in the morning near the Bulgarian village of Rozovo some 200 kms. (125) miles) east of the capital Sofia Friday, June 9, 2006. Bulgaria is one of the world's leading producers of rose oil, a key ingredient in perfumes. (AP Photo/Petar Petrov)
Bulgaarse rozenolie Rozovo, 9 juni. Een rozenkweker uit het Bulgaarse dorp Rozovo, ten oosten van de hoofdstad Sofia, verzamelde vanochtend in alle vroegte rozen om te verwerken in rozenolie. Bulgarije is wereldmarktleider in dergelijke olie, het belangrijkste ingrediënt voor dure parfums. Een kilo olie kost zo’n 4.000 euro. Er is ruim 3.000 kilo rozen voor nodig. Foto AP A woman gathers roses early in the morning near the Bulgarian village of Rozovo some 200 kms. (125) miles) east of the capital Sofia Friday, June 9, 2006. Bulgaria is one of the world's leading producers of rose oil, a key ingredient in perfumes. (AP Photo/Petar Petrov) Associated Press