Kokmeijer eist 850.000 euro van Sparta als schadeloosstelling

ROTTERDAM. Ex-profvoetballer Niels Kokmeijer heeft bij Sparta beslag laten leggen voor een bedrag van 850.000 euro. De voormalige aanvaller van Go Ahead Eagles eist die som als schadeloosstelling voor de zware beenblessure die hij in december 2004 in een duel met Sparta opliep. Door een charge van tegenstander Rachid Bouaouzan moest Kokmeijer zijn loopbaan als profvoetballer beëindigen. De Spartaan werd vorige maand door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Hij was in hoger beroep gegaan nadat de rechtbank in Rotterdam hem eerder een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een werkstraf van 200 uur had opgelegd. De KNVB schorste Bouaouzan voor twaalf duels, waarvan twee wedstrijden voorwaardelijk. Ook Sparta legde hem een disciplinaire straf op.